Muhacir Yardımları

Son yıllarda Suriyedeki çatışmalar dolayısıyla üç milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz ülkemize hicret etmiştir. Kardeşlerimizin bir kısmı kamplarda barınırken önemli bir kısmıda şehirlerimizde bize komşu olmuşlardır.  Muhacir durumuna düşmüş bu kardeşlerimiz bir takım zorluklar yaşarken bizelere de “ensar” olmak yakışır diye düşünmekteyiz. Bu amaçla Deva Vakfı olarak üç yıldır yardımlaşma çalışmalarımızda muhacir kardeşlerimize ağırlık vermekteyiz.

Muhacir kardeşlerimize yönelik yardımlarımız şöyle sıralanabilir:

1. ALIŞ-VERİŞ ÇEKLERİ: Vakfımıza yapılan yardım başvuruları sosyal inceleme ekibimiz tarafından yerinde tespit yapılarak ailelerin ihtiyaçlılık düzeyleri belirlenmektedir. Bu tespitler neticesinde ailelere aylık olarak ihtiyaçları nispetinde alış veriş çekleri verilmektedir.
  2. NAKDİ YARDIMLAR:  Sosyal inceleme ekibimiz tarafından özel durumları sebebiyle nakit desteğine ihtiyaç duyduğu tespit edilen ailelere nakit yardım yapılmaktadır.
  3. SAĞLIK DESTEĞİ: Dil bilmemesi, ulaşım sorunu yaşaması, sağlık giderlerini karşılayamaması gibi sebeplerle sağlık hizmetinden faydalanamayan muhacir kardeşlerimize yardımcı olunmaktadır. Bu alanda ulaşım ve tercuman desteği verilmekte operasyonları maddi destek gerektiren kardeşlerimize destek sağlanmaktadır.
  4. TÜRKÇE KURSLARI: Dil bilmemesi sebebiyle zorluk yaşayan kardeşlerimize (bayan, erkek, çocuk/genç gruplarında) Türkçe eğitimleri verilmektedir

.