PROGRAMLARIMIZ

Yetişkin Eğitimleri Programı

Vakfımız bünyesinde yetişkin hanımlara yönelik yaptığımız eğitim programıdır.

Programa katılım için 18 yaş üzeri hanım olmak yeterlidir

Her eğitim düzeyinden katılımcı kabul edilir.

Programımızın amacı örgün eğitim kurumlarındaki formal programlara katılamayan bireylerin istediği eğitim programına erişimini sağlamaktır. Aynı zamanda birlikte öğrenirken / uygulama yaparken sosyal ilişkilerin gelişimi hedeflenmektedir.

Derslerimiz Çarşamba ve Perşembe günleri Vakıf Merkezimizde (Kavacık/Beykoz) yapılacaktır.

Ders Başlıklarımız:

• Riyâzu’s Sâlihin Okumaları – Perşembe 10.30 – 12.00

• Hayat Rehberi Kuran(Konulu Tefsir) – Perşembe 12.30 – 14.00

• Resim – Çarşamba

ADP - Aile Destek Programı

Deva Vakfı olarak AİLE DESTEK PROGRAMI (ADP) kapsamında, baba korumasında olmayan çocuklara ve annelerine destek oluyoruz. Bu Program ile yetim çocukları  / gençleri topluma kazandırma, baba eksikliğinin onlarda doğurması muhtemel olan insani sıkıntıları giderme ve ailenin maddi-manevi yükünü azaltma hedeflenmektedir.

Vakıf desteğinin üç boyutu bulunuyor;

Mali Destek

Psikolojik Takip

Eğitimci Katkısı

Program kapsamındaki ailelerimizle iletişimi gönüllü (bayan) temsilcilerimiz sağlıyorlar. Bu temsilciler annelerimizle düzenli olarak görüşerek, ailedeki ihtiyaçları belirliyor ve eksikliklerin tamamlanmasına aracılık ediyorlar.

Bir taraftan ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan Psikolojik Destek Birimimiz marifetiyle aile bireylerinin ruh sağlıklarını takip ediyoruz. Psikologlarımız anne ve çocuklarla belirli aralıklarla görüşüyor, tespit edilen sorunların çözümüne destek veriyorlar.

Öte yandan her çocuğa / gence bir abi / abla (eğitimci) görevlendirerek akademik ve sosyal gelişimlerini takip ediyor, eksiklerin giderilmesi için önlemler alıyoruz. Eğitimcilerimiz öğrencileri ile her hafta bir araya geliyor, ikili ilişki geliştiriyorlar.  Her Eğitimcimiz öğrencisinin akademik başarısını takip ederek, eksik ders ve konularını takviye ediyor. Onları yetenekli / ilgili oldukları alanlarda geliştirecek kurs ve etkinliklere yönlendiriliyorlar.

Katılmak ya da gönüllü olmak için tıklayınız.

Dayanışma Programları

Deva Dayanışma ve Eğitim Vakfı birçok aileye/kişiye maddi manevi yardımcı olma ve muhtaçlara el uzatma gayretiyle kurulduğu günden bu yana çalışmalar yürütmektedir. Herhangi bir ayırım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine destek sağlamaktadır.

Takdir edileceği üzere bu ve benzeri çalışmalarda gerçek ihtiyaçlıyı tespit edebilmek çok önemlidir. Bu aşamada titiz bir çalışma yürütülmesi gerekliliğine inanan vakfımız, tüm yardım taleplerini yardım ekipleriyle incelemekte ve takibini yapmaktadır.

ilk aşamada Vakfımıza talepte bulunulan yahut bildirilen adresler tespit ekibiyle ziyaret edilip değerlendirilmektedir.  Uygun görülenler hem dosyalara hem de dijital olarak sistemimize kaydedilerek yardıma başlanmaktadır. Yardım listesinde olup yardım alan aileler de belli aralıklarla ziyaret edilmektedirler.

Vakfımız nakdi ve ayni yardımlar yapmaktadır. Düzenli Yardıma ihtiyaç duyulan ailelere aylık nakdi yardımlar yapılmakta, nakit yardımı dışında gıda ve elbise ihtiyacı olan ailelere/kişilere ise gıda ve elbise kartları ile destek olunmaktadır.

Vakfımız hayır sahipleri ile ihtiyaç sahipleri arasındaki köprü görevini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye çalışmakta daha çok kalbe ulaşabilmek ümidiyle yeni hayır sahiplerini beklemektedir…