HAKKIMIZDA

Deva Vakfı, Kemal Ayvacı’nın kurduğu ve Ayvacı Ailesinin öncülüğünde toplanan hayırseverlerin mütevellisi olduğu, temel din eğitimi konusundaki çalışmaların yaygınlaştırılmasını hedef edinen bir grup eğitimcinin de emekleriyle katkıda bulundukları bir sivil toplum kuruluşudur.

Deva Vakfı ifadenin tam karşılığıyla bir sivil toplum kuruluşudur. Hiç bir cemaat, çevre, platform ve benzeri üst yapıya bağlı değildir. Kendi bünyesinde farklı çevrelerden katılımcı ve çalışanı bulunabilmekte fakat vakıf asla meşrebi bir duruş sergilememektedir.

Deva Vakfı eğitim çalışmalarında temel düzey (farz-ı ayn) bilgilerin öğretilmesini esas alır. Vakıf bünyesindeki eğitimlerde hiç bir şekilde meşrebi / cemaatsel bir eğitim verilmez.

Vakfımızın ana amacı, yoksullukla mücadele etmek, sosyal ve kültürel konularda insanların kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmak, ihtiyaç duyulan sahalarda nitelikli, vatanına ve milletine bağlı insan yetiştirilmesine yardımcı olmak, eğitim, kültür ve bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarında faaliyet göstererek eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, ihtiyaç sahiplerine eğitim imkanları ve kötü sağlık koşullarına sahip bireylere sağlıklı yaşam imkanları sunmaktır.

KADRO

Hümeyra AYVACI